Usi tehnice

Ce diferentiaza usile tehnice de cele clasice

Spre deosebire de alegerea unei usi pentru locuinta, usile pentru birou, spatii comerciale sau spatii industriale necesita o atentie sporita acordata aspectelor tehnice. Intai de toate, este esential sa stabilesti cum iti imparti spatiul si cum vor fi separate birourile sau spatiul de vanzare. Acest aspect poate influenta nivelul de protectie fonica pe care va fi necesar sa il alegi pentru usi. In al doilea rand, aspectul usilor pentru locuinta este diferit de cel al usilor tehnice. Daca la o usa pentru locuinta poti alege intre diverse modele artistice, precum florile, dungile sau formele geometrice, o usa tehnica iti limiteaza alegerea, pentru ca are un rol mai degraba functional. O usa tehnica ar trebui sa nu se uzeze repede din cauza frecventei crescute de utilizare, iar design-ul nu este un element prioritar. De obicei, exista un standard de constructie al usilor din punct de vedere al dimensiunii si al materialului folosit, dar aceasta poate fi personalizata in functie de culoare, sistem de deschidere si accesorii, iar preturile se vor adapta in functie de aceste alegeri. O alta diferenta intre usile tehnice si cele clasice se refera la materialele alese. Daca la o usa pentru apartament sau casa poti alege sticla, lemn sau furnir, usile pentru spatiile industriale, depozite sau cele comerciale sunt de obicei confectionate din metal si au numeroase proprietati anti-foc, antibacteriene si antifonice.

Tipuri de usi tehnice

Usile tehnice pot fi clasificate cu usurinta dupa tipul de spatiu pe care il vor deservi. Se poate alege intre usi pentru restaurante, birouri, spatii comerciale sau industriale in functie de aspect si de sistemul de deschidere. De exemplu, toate restaurantele fast-food detin un anumit model de usa care separa spatiul de servire a mesei de cel de la toalete. Astfel, in functie de spatiul in care vor fi folosite, usile se vor diferentia vizual prin aspect si functional prin sistemul de deschidere. In functie de spatiul in care vor fi folosite, usile vor poseda proprietati specifice cum ar fi cele antibacteriene, antifonice sau antiincendiu, iar materialul, accesoriile si culorile vor putea fi alese pe parcursul procesului de achizitie.

Cum alegi o usa tehnica potrivita pentru afacerea ta

Un prim aspect de care trebuie sa tii cont in alegerea usii tehnice pentru spatiul comercial sau industrial pe care il amenajezi este izolarea fonica. Daca amenajezi un birou, acest lucru va fi foarte important pentru angajatii tai care vor avea nevoie de liniste. In mod ideal, usile alese vor desparti camerele managerilor sau directorilor de cele din suprafata operationala, dar si pe cele de intalniri de spatiile ceva mai aglomerate si zgomotoase. Aceste detalii sunt, in special, importante pentru birourile de avocatura, banci sau companii tehnologice in care anumite informatii trebuie sa ramana confidentiale si cunoscute doar de anumite persoane desemnate. Un al doilea aspect este legat de nivelul de siguranta pe care o usa tehnica il ofera, iar cea mai importanta componenta se refera la rezistenta la foc, urmata de proprietatile anti-bacteriene. Usile invelite in metal si cu articulatii strans pliate sunt cele mai potrivite pentru protectia impotriva focului, in timp ce, protectia anti-bacterii este oferita de ionii de argint din compozitie sau de stratul de pulbere de poliester cu care este invelit cadrul usii.

Consultanta, instalare si garantie

La ExclusiveDoors.ro iti oferim consultanta la telefon, iar echipa noastra de specialisti va veni unde este necesar pentru a lua masuratorile, daca spatiul se afla in Bucuresti. Inainte de a ne contacta, iti recomandam sa arunci o privire la optiunile listate pe website-ul nostru, unde poti gasi prezentarea gamei complete de usi tehnice. Cu ajutorul unui consultant ExclusiveDoors, vei putea sa personalizezi usile alese in functie de culoare, material si accesorii. Ne poti apela de luni pana vineri 10:00 si 18:00 si sambata intre 10:00 si 15:00, la numarul de telefon 0725. 626. 262.