Usi furniruite

O usa de interior frumoasa reprezinta acel aspect subtil care poate face diferenta intre o casa bine amenajata si una careia ii lipseste ceva sau care te face sa te simti inconfortabil fara sa iti dai seama de ce. Desi o usa de interior poate trece neobservata, atunci cand este ceva gresit la ea - culoarea, materialul sau forma, se va observa si va avea un impact puternic asupra aspectului casei sau apartamentului tau.

Cum alegi usa de interior furniruita

In efortul de a decora o casa noua sau de a face o renovare, alegerea usii de interior este vitala. Principalele aspecte care trebuie analizate sunt stilul, materialele folosite, izolarea fonica si duritatea usii. Spre deosebire de usile clasice de lemn, usile furniruite sunt o alternativa mai convernabila din punct de vedere al pretului. La baza, o usa furniruita se obtine prin suprapunerea prin lipire a furnirului din lemn natural peste materialul usii.  In alegerea usii de interior furniruite, este important sa ai in vedere, in principal, stilul acesteia. Aspectul furnirului va depinde de lemnul care a fost folosit la producerea lui. De aceea, stilul si culoarea vor varia in functie de lemnul folosit si de felul in care a fost taiat. Este necesar ca alegerea usii sa aiba la baza felul in care se va asorta cu restul mobilierului si accesoriilor din casa. De exemplu, daca mobilierul tau are culoarea maro inchis, atunci si usa ar trebui sa aiba un furnir inchis la culoare. Pe ExclusiveDoors.ro, poti gasi atat usi cu pal furniruit de culoare maro inchis, cat si nuante mai deschise de maro sau chiar gri. Culoarea si modelul sunt importante mai ales pentru ca o nepotrivire cu stilul casei poate conduce la un fiasco vizual.

Tipuri de usi furniruite

In functie de lemnul folosit, usile furniruite variaza mai ales la nivel de aspect. Spre deosebire de palul laminat, palul furniruit are un aspect mai deosebit si poate fi folosit ca statement intr-o casa decorata cu bun gust si pricepere. Astfel, prinicipalele tipuri de lemn din care se obtine furnirul sunt nucul, ciresul, plopul, stejarul sau ulmul (variantele mai masive), dar si rasinoasele. Din punct de vedere al felul in care este prelucrat lemnul, principale tipuri de furnir sunt furnirul personalizat, de obicei realizat artizanal de catre pasionatii de lemn, furnirul laminat, cea mai populara optiune pentru usile de interior, la care se adauga furnirul din lemn brut si cel cu taiere rotativa. 

Diferenta intre usile furniruite si cele de lemn

Spre deosebire de usile din lemn, usile furniruite sunt obtinute prin lipirea stratului de furnir peste o un alt material de baza. Astfel, se foloseste mult mai putin lemn in procesul de manufactura a usii, iar costul de productie este si el mai scazut. La nivel de functionalitate, usa din furnir indeplineste toate functiile necesare, doar ca nu este alcatuita 100% din lemn. Mai mult, aspectul furnirului este unul foarte natural si imita lemnul pur intr-o masura destul de precisa. In ceea ce priveste posibilitatea de a vopsi o usa furniruita, acest aspect nu este posibil. Usile furniruite pot fi personalizate doar in functie de tipul de lemn din care au fost obtinute. Astfel, daca iti doresti o usa de interior alba, recomandarea este sa alegi una clasica a carei culoare poate fi personalizata.

Accesoriile potrivite pentru usile de interior furniruite

In ceea ce priveste accesoriile, usile furniruite arata cel mai bine atunci cand au un cadru din acelasi material si aceeasi culoare. Balamalele si clanta nu ar trebui sa faca un contrast puternic cu culoarea de baza a usii din aceleasi motive legate de aspectul vizual.

Consultanta si instalare

La Exclusive Doors, iti oferim consultanta profesionala, astfel incat sa poti alege fara grji usile potrivite pentru interiorul casei tale. Te invitam sa rasfoiesti catalogul online de pe website-ul nostru si, cu ajutorul indicatiilor oferite la telefon, vom gasi impreuna cele mai bune solutii pentru locuinta ta si te vom insoti pana cand vei reusi sa finalizezi comanda. Masuratorile se fac in Bucuresti, iar montajul va fi realizat de echipa noastra de profesionisti. Livrarile in tara se fac prin transport extern si nu se asigura montaj. Specialistii nostri iti pot raspunde la intrebari si solicitari de luni pana vineri intre 10:00 si 18:00 si sambata intre 10:00 si 15:00, la numarul de telefon 0725. 626. 262.